søndag den 15. december 2013

Lise Bidstrup: Prepper

Lise Bidstrup har skrevet en lang række børnebøger i fantasy-genren, især let læste. Her har hun bevæget sig ind i ungdomsbøgerne i en genre der godt kan kaldes en slags science fiction selv om det egentlig ikke er det, der er tale om.

Daniel på 17 har levet hele sit liv med at forberede sig på dommedag. Hans forældre er fuldstændig overbeviste om at en solarstorm en dag vil ødelægge al elektrisk infrastruktur med menneskehedens undergang til følge. Familien har allieret sig med et par andre familier og indrettet en gammel underjordisk øvelsesbunker til årelang overlevelse.

I bogen følger læseren Daniels liv, både før, under og efter katastrofen indtræder.
Forfatteren skifter kapitelvis mellem Daniels næsten-normale teenageliv og de problematikker der er i forhold til at skulle skjule for sine venner at al hans fritid går med at forberede sig på ragnarok, og så den hverdag der indtræder i den hermetisk lukkede bunker.

Lise Bidstrup lykkes med en ret hurtigt læst bog, der får behandlet nogle emner omkring det at være anderledes, om overlevelse og om fanatisme. Jeg ved ikke helt, om den unge læser fanger hvordan bogen vil ende (der er lagt ret tydelige ledetråde ud), men det ændrede ikke for mig en god læseoplevelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar